2012. szeptember 13., csütörtök

Még mindig a családon belüli erőszak margójára

Végre egy férfi is megszólalt. Egy olyan, aki elsősorban ember, és csak azután férfi.


Az első, aki érti, hogy még ezekkel a félkegyelműekkel szemben sem lehetünk erőszakosak, és ezzel legitimizálja saját véleményét. Bár én legszívesebben különböző keménységű tárgyakba verném a nagyon sötét seggfejek fejét...szóval azt, ő tud nagyvonalú lenni. Persze én is tudok - a tettlegességre sarkalló motivációt a családon belüli erőszakot elszenvedett, és annak következményeit keményen megfizető emberként csak a hülyeséggel szembeni tehetetlenségből eredő első düh és felháborodás hozza létre bennem, de felülkerekedik mostanra már kiküzdött normális emberi valóm - sőt, így, hogy TGM azt mondja, majd lebeszéljük ezeket a tudatlanokat a törvényhozásról, némileg meg is nyugodtam. Ez persze nem tart vissza attól, hogy sürgősen B-terv után nézzek, hogy biztos legyen, ha úgy alakul, nem kényszerülök arra, hogy Magyarországon kelljen maradnom.

Az idézett írás egyébként úgy tökéletes, ahogy van. Átgondolt, logikus, emberi, egyszerűen egyértelmű. Egy férfi tollából, aki ugyanolyan értetlenül áll a butaságok embertelensége előtt, mint az attól nagyrészt szenvedő nők. Világos, hogy a törvényhozó honatyák hülyeségeket beszéltek a minap - bár ezt eddig is tudtuk, és ez sem akadályozta meg őket abban, hogy megtegyék. Csak túl sok volt már ebből mostanában. Jajj, ez a cikk, ezt kellene olvasni mindenkinek, aki vitába akar szállni az ökörségek akár minimális létjogosultságával kapcsolatban. Mert hogy olyanjuk nincs nekik, minimálisan sincs.

A legszomorúbb az, hogy valószínűleg ezek a karó-a-seggükben, - a szó legrosszabb és legelavultabb értelmében - patriarkális beállítottságú, beszűkült tudatú honatyák is hasonlóan erős (és gyakran meglóduló) kezű apák és elnyomásban tartott anyák gyerekeiként nőttek fel egy tökéletességet hazudó ideológia árnyékában, ahol "minden rendben volt". De ez sem lehet kifogás, ez sem jogosít fel a közveszélyes sötétség felelős pozícióban történő gyakorlására. Remélem, minél többen megértik, hogy miért is olyan fontos a családon belüli erőszak témája. Ettől függően fog megváltozni minden. A megfelelő, vagy a megbocsáthatatlan irányban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése