2011. március 4., péntek

Filmélmény

Egy újabb francia gyöngyszem:



Az egész film lelke persze Isabelle Huppert - akit én biztosan felismertem volna, ha rejtett kamerás felvételhez lakást próbál nekem eladni -, aki tökéletesen hozza a hippi anyuka figuráját. Végre egy vígjátéki szerep! Persze nem a könnyedebb fajtából, de Isabelle azért így is megcsillogtathatja komikai vénáját. Külön érdekesség, hogy lányát saját lánya, Lolita Chammah alakítja, amivel meglepő módon sokan még a közönségben sem voltak tisztában. Nem tudom, mással hogy sikerült volna, de velük nagyon jól működött a történet.


Isabelle és Lolita a filmben

Sajnos valószínűleg a Frankofón Filmnapok keretében tartott bemutató volt az egyetlen lehetőség, hogy itthon a nagyvásznon lássuk ezt a filmet, de talán előbb-utóbb forgalmazzák majd nálunk valamilyen formában. A rendező személyesen is tiszteletét tette a bemutatón, és nagyon jó hangulatú beszélgetésben válaszolt a nézők kérdéseire. Sok kulisszatitkot megtudtunk - az egyik volt az a bizonyos rejtett kamerás felvételről szóló megdöbbentő sztori, amely szerint a filmben látható angol turisták egyike sem ismerte fel Isabelle-t, miközben titokban rögzítették, ahogy ő Babou-ként, karakterben meggyőzi őket: vegyenek ki lakást a "napfényes" Ostendében :). Tényleg jó film!

1 megjegyzés:

  1. Ja, napfényes Ostende. Épp kifogták az évi két hét valamelyik napját. :P Szuper a plakát, Isabelle olyan szép, még a több kiló festék ellenére is! :)

    VálaszTörlés