2013. május 11., szombat

A pszichológia


Bár a Hollywood Hírügynökség filmkritikái mindig egy átfogó téma köré épülnek, és azzal összefüggésben adnak aktualitást a film kivesézésének, ezúttal valóban az intró, és nem a kritika a fontos. Zseniálisan vicces és éleslátó egyben. Remélem, hogy ebben a rendkívül könnyen befogadható formában működik a népnevelő hatás. Kötelességemnek érzem megosztani, mert egyrészt önmagában orvosság a léleknek :), másrészt a bevezető minden egyes gondolatával tökéletesen egyetértek.



"Persze, nagy bátorság és keménység kell ahhoz, hogy az ember megküzdjön a saját lelki problémáival, de ha a teher túl nagy, ahhoz kell bátorság és ahhoz kell keménység, hogy az ember igenis belássa ezt, és kérjen hozzá segítséget. Ugyanis ha ezt megléped, akkor nem egy sérült áru vagy, hanem egy ember, aki tisztában van önmaga korlátaival, és mert lépni, hogy jobb legyen az élete."

Mellesleg az igazi küzdés pont akkor kezdődik, amikor az ember elindul azon az úton, hogy segítséggel, de érdemben szembenézzen azzal, ami maga alá gyűri. Ez egy kőkemény munka, és le a kalappal mindenki előtt, aki nyavalygás helyett tényleg változtatni akar, akinek a rossz tényleg nagyon rossz - nem pedig mégiscsak jobb, mint erőfeszítést tenni és változtatni -, ezért szembenéz a démonaival, és felveszi velük a kesztyűt.

Ne feledje senki: IKEA-asztal, vagy Sixtusi kápolna?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése